Scoala Ion Irimescu - Prima pagina Scoala Ion Irimescu - Despre noi Scoala Ion Irimescu - Dotari Scoala Ion Irimescu - Colectiv Scoala Ion Irimescu - Olimpiade si concursuri Scoala Ion Irimescu - Galerie foto

Scoala nr.2 Ion Irimescu - Falticeni
Contact

Scoala Gimnaziala "Ion Irimescu" Falticeni
Str. Nicolae Beldiceanu nr. 23
cod postal: 725200
jud. Suceava, Romania

tel./fax: 0230 - 540561
e-mail: scoala2falticeni@yahoo.com
Web: www.sc2irimescu.roUltima actualizare: 25 aprilie 2014
Misiunea

Ca ax esential al dezvoltarii dimensiunii umane si sociale, scoala noastra urmareste atingerea idealului educational prin inzestrarea elevilor cu aptitudini si competente care sa le permita o educatie permanenta.
Prin aspect, dotare materiala, calitatea materialului uman, scoala tinteste sa devina simbolul de suflet al intregii comunitati.


Istoricul scolii

Scoala gimnaziala "Ion Irimescu" (cunoscuta si ca Scoala nr. 2) a luat fiinta in anul 1873, prin stradania preotului iconom Ion Savel care a fost si primul director al scolii. Initial a functionat in localul de pe strada I.Dragoslav nr. 9, cu doua clase de baieti, apoi s-au infiintat si clase de fete, dupa 1897 devenind scoala mixta de fete si baieti.
Denumirea scolii s-a schimbat de mai multe ori din "Scoala de baieti", "Scoala de fete", "Scoala israelita de baieti si fete", "Liceu de fete", din "Scoala generala nr.2", in Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 "Ion Irimescu", din 1998.
De mai multe ori in decursul celor 134 de ani de existenta, scoala si-a schimbat locatia, in prezent aceasta aflandu-se pe strada Nicolae Beldiceanu nr. 23, in vecinatatea bisericii cu hramul Sfantul Ilie.

Dintre miile de elevi ce i-au calcat pragul si au poposit la izvorul curat al cunoasterii amintim aici pe Mihail Sadoveanu care a venit de la Pascani la Falticeni pentru a studia, academicianul Mihai Bacescu, academicianul Petre Jitariu, fiul invatatorului Vasile Jitariu, profesorul universitar doctor in matematica Emil Perjeriu (Universitatea Bucuresti), publicistul Grigore Ilisei.

Scoala nr.2 -  Ion Irimescu - Falticeni
  Site dezvoltat de Farado.ro